Kore teknoloji devi, Samsung Galaxy S20 Ultra'nın ana kamerasında 108MP İSOCELL kamera sensörleri üreten ve kullanan ilk şirketlerden biriydi.
600 MB hedefine ulaşmak için Samsung, küçük sensörlerde çok sayıda megapıksel paketlemenin yollarını geliştiriyor. Şirket, standart 2x2 dizisine kıyasla 3 × 3 piksellik bir yapı kullanan 'Nonacell teknolojisi' kullanıyor.
Başka bir deyişle ,diğer telefonlar, dört pikseli tek bir işlev olarak birleştirmek için ikinci yöntemi ('piksel binning' veya 'dört piksel' olarak adlandırılır) kullanırken, Nanocell yöntemi dokuz adet pikseli tek bir işlev için birleştiriyor. Bu, piksellerin alabileceği ışık emme miktarını arttırırken, sensörlerin düşük ışık performansını da arttırıyor.
Bahsi geçen yazıda 600MB lik sensorun cep telefonlarında kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin bilgi bulunmuyor. Ama öyle sanıyorum ki bir çoğumuz için bahsettiğimiz bu çözünürlükler tamamı ile gereksiz.İnsan gözünün tahmin edilen çözünürlük algılama kapasitesinin 500MB civarında olduğu düşünülüyor. Yani bahsi geçen sensörler ile çekilen resimleri kendi gözümüzle anlama şansımız maalesef olmayacak.Zaten an itibarı ile bahsettiğimiz çözünürlükte çekilecek resimleri gösterebilecek yüksek kalitede ekranlar da mevcut değil.Hadi diyelim ki Samsung 16K ekranları da duyurdu ,bu kadar çözünürlüğü cep telefonu ekranına sığdırmaya çalıştığınızda alacağınız verim zaten düşük olacak .Büyük ekranlarda maaliyetleri göz önüne alınırsa pekte ihtimal dahilinde olmayacaklar. Ve en son bahsi geçen resimlerin boyutunun ne kadar olacağını düşünemiyorum bile ! Yani şu an kullanmakta olduğumuz ve çok yüksek dediğimiz 256 GB telefonlarımızda 10 tane resim saklayacaksak, biz kullanıcılar için bu bir kazanç mi sizce ?
Bütün bu sorunların cevaplarını öyle sanıyorum ki şimdiye kadar olduğu gibi sadece yaşayıp göreceğiz. Aynı şey Samsung firmasının kararları içinde geçerli. Belki bahsettiğimiz bu sensörleri cep telefonları yerine kendi kendini sürebilen arabalar için tasarlıyor olabilirler. Sonuçta bu sensörlerin tek kullanıldığı yer resim çekmek değil.